Journalist

 

      Journalistisk varedeklaration

 

      Smagsprøver

 

      Kunder

 

      Bøger

 

      Priser og vilkår

 

      Kontakt

Smagsprøver

 

Her er eksempler på mit arbejde. God læselyst.

 

Jeg er medforfatter til portrætbogen ”Næste Generation” udgivet af Forlaget Radius i 2008. Bogen indeholder fem portrætter af unge, markante folketingspolitikere.

Her er et uddrag fra mit portræt af Morten Messerschmidt:

”Klokken er lidt i 5 om natten. Morten Messerchmidt, nyudnævnt næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom, vågner, få minutter før vækkeuret skal ringe, ligesom han gjorde det lidt før klokken to. Per refleks griber han den lille sorte lommeradio med drejehjul, mens han bliver liggende i sengen. Stikker de små høretelefoner i ørerne og er klar til nattens radioavis. Lytter opmærksomt. Intet interessant, som DF kan rykke på. Han hiver høretelefonerne ud. Slukker. Og få minutter senere sover han igen. Hans krop har efterhånden vænnet sig til det. Vænnet sig til at blive vækket lige før radioavisen klokken to og klokken fem om natten, og nu vågner den af sig selv, få minutter inden vækkeuret ringer.

Sådan er det i tre år. Ofte står han op, hvis der er noget, som DF eller han selv kan bruge til at profilere sig på i medierne. (…)”

 

Uddrag fra mit portræt af Simon Emil Ammitzbøll:

”Det er nat på hotelværelset i Washington. Kun ét af de larmende airconditionapparater kan slukkes. De to andre brummer monotont videre ud i natten. Midt i værelset omgivet af brunt interiør står to store dobbeltsenge. På den ene seng ligger den sorte Nokia mobiltelefon. I den anden sover Simon Emil Ammitzbøll, mens den lydløse telefon tager imod det ene opkald efter det andet, og indbakken fyldes med sms-beskeder.

På den anden side af Atlanten, i Danmark er det højlys dag, torsdag 18. september 2008. Opkaldene og sms’erne til Simon Emil Ammitzbølls telefon kommer fra partifæller, journalister og familien. De vil tale med ham, efter at have læst dagens kronik i Berlingske Tidende, hvor han anklager partileder Margrethe Vestager for forræderi mod partiets principper i valgkampen. (…)”

Lea Klæstrup Andersen • (+45) 28 59 63 73 •